VEEL GESTELDE VRAGEN

Staat jouw vraag er toch niet tussen? neem dan vooral contact met ons op.

Dit is afhankelijk van vele factoren; hoe zwaar is de stoel? Hoe grof is de vloer? Hoeveel voegen zitten er in de vloer? Zijn het brede voegen? Schuif ik in de lengte richting van het hout?

Kortom, daar kunnen wij geen tijd aan hangen. We zijn overtuigd van deze doppen en de kwaliteit ervan.  We verkopen deze doppen al enkele jaren en de doppen gaan veel langer mee dan de doppen die de klanten er eerst onder hadden. Bij grove vloeren is er wel eens de afweging dat de vilten of ultrasoft sneller slijten ( wat alle doppen doen op deze vloeren) dat klant wel eens overstappen naar een black of hyper. Naar verloop van tijd keren deze klanten toch weer terug naar de zachtere vilten inserts i.v.m. het geluid.

Dus de keuze van de insert en de daarmee samenhangende levensduur is ook sterk afhankelijk van welke keuze de klant uiteindelijk zelf maakt.

Enkele tips voor een langere levensduur:

  • Kies de juiste insert voor de juiste vloer
  • Meestal worden een paar stoelen het vaakst gebruikt, wissel de stoelen eens om. Wat niet alleen goed is voor de inserts.
  • Heeft u een zware stoel en een grove vloer, kies dan eerder voor een grotere diameter basis.

Hier vindt u een document van de “diameter meter”. Indien u het afdrukt moet u er zorg voor dragen dat u het niet verschaald. Op het document staat een cirkel getekend, indien hier precies een 2 euro munt in past is de schaal correct. De meter op het zwart lijntje uitknippen. U verwijdert de doppen onder uw stoel en plaatst de “diameter meter” in de buispoot, totdat u niet verder kunt, zonder het papier te vervormen. Nu kan u de juiste diameter aflezen.

Nog nauwkeuriger is het gebruik van een schuifmaat.

Indien u twijfelt kunt u contact met ons opnemen via de mail en eventueel wat foto’s mee kunnen sturen om het een en ander te verduidelijken. Ook kunt u er voor kiezen om maar voor 1 stoel de doppen te bestellen en dan te bekijken of het de juiste zijn.

Om het over en weer sturen van producten tot een minimum te beperken vragen wij u goed te kijken naar de maatvoering van de doppen. Indien u erg twijfelt zou u ook contact met ons kunnen zoeken. Voor overige retourvoorwaarden kunt u op deze pagina kijken.

Indien u er niet uit komt kunt u ons altijd een mail sturen met daarbij een foto van de stoelpoot. Wij zullen dan z.s.m. terug reageren en u misschien wat vragen stellen. We proberen er zo samen uit te komen of u een alternatief aan te bieden. We realiseren ons ook dat er stoelen op de markt zijn waar, binnen ons systeem, geen oplossing voor mogelijk is.

Elke basis is voorzien van een kleine inkeping, in deze inkeping past een kleine platte schroevendraaier. Door deze voorzichtig in de inkeping te steken en een beetje te wrikken gaat de insert eruit. Een nieuwe insert plaatsen gaat meestal eenvoudig door deze er met de hand erin te drukken.

Onze doppen functioneren niet zonder insert, de basissen zijn aan de onderkant voorzien van een opening waar de insert in klikt. Indien die ruimte niet is voorzien van een insert zal de zijkant van de basis een puntbelasting geven op de vloer en de basis zal dusdanig slijten dat er ook geen insert meer in past.